Skip to content

NABU în România

În întreaga lume 250 de milioane de copii nu sunt alfabetizați. În România, 93,5% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an. 68,5% nu au citit o carte în ultimul an şi 41% dintre elevi nu au atins un nivel de bază în citire.

Scopul nostru este să rezolvăm criza globală a alfabetizării, astfel încât fiecare copil să poată citi și să se ridice la potențialul său maxim.

NABU oferă acces gratuit la lumea minunată a lecturii, prin povești bilingve distractive, adaptate la gradul de citire al fiecărui copil.


Nu are nevoie de internet de mare viteză sau dispozitive ultra performante, are nevoie de copii care să citească poveștile.

Scopul nostru este de a aduce puterea poveștilor în viața copiilor de pretutindeni și de a construi drumuri accesibile către cunoaștere.

Descarcă aplicația

Înscrie-te ca Ambasador al lecturii NABU

Mulțumim ambasadorilor noștri pentru sprijinul și eforturile lor alături de copiii și părinții din România. Suntem bucuroși să fim parteneri în această misiune esențială de a da fiecărui copil posibilitatea de a citi și de a-și împlini adevăratul potențial.

Ajută-ne să construim o comunitate de lectură și să rezolvăm criza globală a alfabetizării. Alătură-te programului nostru național Punți către lectură și înscrie-te că Ambasador al lecturii NABU.

În calitate de Ambasador al lecturii NABU ajuți familiile din România să își crească nivelul de alfabetizare. Astfel, vei avea un impact direct asupra copiilor din comunitatea ta și asupra viitorului lor.

Înscrie-te ca Ambasador al lecturii NABU

NABU pentru profesori

Folosește NABU la clasă sau spune-le elevilor despre aplicație și încurajează-i să citească acasă!

Aplicația NABU le permite copiilor să aleagă povești în funcție de nivelul de citit la care sunt, să descopere subiecte actuale în ceea ce citesc și, de ce nu, să învețe limba engleză: multe dintre cărțile disponibile sunt bilingve. Practic, continuă acasă ceea ce îi înveți tu la școală cu doar un sfert de oră pe zi.

Descarcă aplicația

NABU pentru părinți

Știm că pare greu să îți convingi copiii să citească. Dar aici te ajută NABU, aplicația gândită să aducă un sfert de poveste pe zi în viețile voastre. Le poți citi chiar tu, poți salva cărți pe care să le citiți împreună mai târziu sau poți alege lecturi din ce în ce mai complexe, pe măsură ce devin mai buni. Important este să vă bucurați de timpul petrecut împreună. Descarcă gratuit aplicația și lasă-i pe cei mici să descopere bucuria poveștilor.

Descarcă aplicația

NABU pentru copii

Te așteptăm cu o mulțime de povești despre curaj, prietenie, înțelegere pe care le poți citi oricând ai la dispoziție o pauză mai mică decât recreația mare.

Personajele noastre te întâmpină în aplicație oricare ar fi nivelul tău de citit, cu întâmplări care te învață mai multe despre lumea în care trăiești și cum o poți face un pic mai bună.

Aplicația e gratuită, deci poveștește-le părinților despre NABU și descoperă cât de departe poți ajunge cu un sfert de poveste pe zi!

Descarcă aplicația

În continuare NABU își dorește să ajungă la cât mai multe familii din România și are nevoie de sprijin financiar pentru a-și continua misiunea. Pentru a susține proiectul, contactați NABU la adresa: info@nabu.org.

Aplicația NABU în România este o inițiativă a

squiggles
African kid smiling

Donate

Your donation makes a difference. Join us in our mission to ensure every child has equal access to literacy and learning resources.

THE IMPACT OF YOUR GIFT

NABU is free for children, families, and teachers, thanks to our generous donors. Your donation can make a big difference:

  • $25 monthly subscription for one child: Provide access to the NABU app and hundreds of bilingual books for a child and their family
  • $45 monthly subscription for one classroom: Gift NABU to a teacher for use in their classrooms to support student learning
  • $1,500 to publish a children's book: Support our professional development initiatives, training local artists to create culturally relevant stories for children in their communities, with translations into 25 languages
  • $5,000 to sponsor a country-wide children's radio program:Expand our impact through storytelling radio programs across an entire country
Donate Now

110 E 25th St.
New York, NY 10010

info@nabu.org
BadgeBadge
© 2024 Copyright - NABU (NABU GLOBAL INC) is a 501c3 non profit organization EIN: 90- 0888570.
  • Privacy
  • Terms & Conditions